18 Nisan 2008 Cuma

intihar-suicide

Zehirler çoğunlukla aşağıdaki özelliklere sahiptir
*Çoğu zehir kusmaya sebep olur. Buna engel olmak için bir saat kadar daha önce aç karnına, bir veya iki anti histamin tableti alın. *Zehri ilaç olarak alacaksanız ilk % 20’lik kısmını olduğu gibi aldıktan sonra kalanını kırın ve ezin. Daha sonra da alkol veya yiyecekle karıştırın. Bu tüm ilacın aynı zamanda etki yapmasını sağlar. Hapların puding veya yoğurt içine karıştırılması da kusmayı engelleyen diğer bir faktördür.
*Alkol ilaçların erimesini kolaylaştırır. Kesinlikle ilaç almadan önce içmeyin. Fakat hapları votka veya dengi bir içecekte eritin. Daha sonrasında da bu karışımı bilinciniz açıkken için.
*Başınızın etrafına bir plastik torba geçirin ve hava geçirmezliği sağlayacak bir bant veya lastiği de boynunuza takın. Bu şekilde başarı şansınız % 90 ile % 99 arasında artacaktır.
*Yalnız yaşayanlar için Cuma gecesi elverişli bir zamandır. Pazartesi işbaşı yapana dek kimse varlığınızı aramayacaktır. Pencerelerin tümünü kapatın. Çevrenizdekilere hafta sonu bir seyahate çıkacağınızı söyleyin. Böylece insanlar telefona cevap vermenizi beklemezler.
*Düzenli olarak ağrı kesici kullananlarda etkin doz eşiği yükselir.
*Genellikle tıbbi yardım alabileceğiniz yerlerden uzak durmanız gerekir. Ancak bu kurala kimi istisnalar getirilebilir. Metinde sırası geldiğinde bunlara değinilecektir.
İlaçlar:
Siyanür (HCN, KCN )Doz: 50 mg Hidrojen Siyanür gazı, 200-300 mg siyanür tuzu
Süre: Hidrojen Siyanür için saniyeler; siyanür tuzu (boş mide ile) için saatler
Bulunabilirliği: elde etmesi zordur.
Kesinlik: Oldukça kesin.
Not: Aç karnına alınması etkisini hızlandırır. Tuz hali boş midede mide asidiyle tepkimeye girerek zehirleyici etki gösterir. Dolu midede ise etki süresi saatlerle ölçülecek kadar uzayabilir. Siyanür zehirlenmesine karşı antidotlar mevcuttur fakat ciddi yan etkileri vardır. Tablet biçimindeki siyanürü yutmaktansa 500 mg kadar güçlü bir asidin içine atıp çıkan dumanı solumak daha kolaydır. Duman saf Hidrojen Siyanür olacağından süreyi 10-20 saniyeye dek indirir.
Hidrosiyanik asit bilinen en zehirli maddelerden biridir. Buhar halinde solunması nerdeyse ani ölümle sonuçlanır. Siyanür solunum sistemini direk etkiler ve beyindeki solunum merkezini felç eder. Saf haliyle inanılması güç bir çabuklukla kurbanını öldürür. Kristal halindeki siyanür, potasyum veya sodyum siyanür de benzer ölçüde zehirlidir. Midede hidroklorik asit ile tepkimeye girmesi sonucu midede hidrosiyanik asit meydana getirir. Bu zehir hem cinayet hem de intihar amacıyla yaygın olarak kullanılmıştır. Yakın tarihin bazı önemli politik şahsiyetleri yanlarında sürekli taşımışlar ve gerektiğinde zehri kullanmışlardır. Bir gramdan daha az bir doz bile kesin ölüme sebep olmuştur. Zehrin en saf haliyle bulunabildiği yer Amerika Birleşik Devletleri’dir. Yarım tabletlik bir doz bile ani ölüme neden olur. Tuz halinde ise saatlere varan bir sürede öldürücü olmaktadır. 0,1 cc’lik doz yeterli gelir. Potasyum veya sodyum bazlı siyanür KCN ise 1-1,5 gramlık bir materyalin suda çözülmesi ile öldürücü doz elde edilir. 5 dakika kadar çözeltinin homojen bir hal alması beklenmelidir. Birkaç dakikada bilinç kaybı olacaktır. Bunu izleyen 15-45 dakika arasında da ölüm gerçekleşir.


Aspirin (acetylsalicylic acid )Doz: 20-30 gram (daha fazlası kusmaya yol açar)
Süre: Saatler, belki de günler. Değişir.
Bulunabilirliği: Kolay. (Eriyebilenleri tercih edin)
Kesinlik: Güvenilir değildir.
Not: Kesinlikle tavsiye edilmez. Ölümcül doz değişmekte ve ölüm yerine karaciğerde, böbreklerde kalıcı hasarlar meydana gelebilmektedir. Aşırı doz, gözlerde garip etkiler görülmesine yol açar. 10 saat sonrasında şiddetli kusmalar görülebilir. Tıbbi yardım genelde başarılı sonuç verir. Bu yüzden hastanelerden uzak kalınması gerekir. Karın ve testislerde kanama oluşabilir. Sodyum bikarbonatla beraber alınmalıdır (soda). Böylelikle vücuttaki etkisi hızlanır. 1 veya 2 anti histamin tableti de alınırsa faydalı olacaktır.
Paracetamol ( aka acetaminopren / tylenol )Doz: 15 gram. 20 daha iyi sonuç verir.
Süre: 10 saat ölümcül hasar oluşması için yeterlidir. Ancak 2 haftaya kadar uzayabilir.
Bulunabilirliği: Kolaylıkla elde edilir.
Kesinlik: Oldukça güvenilir.
Not: 10 saat geçtikten sonra başarı kesindir. Fakat kurban bundan sonra bile bir iki hafta daha yaşamaya devam eder. Her ihtimale karşı 15 saat beklemek en doğrusudur. Bu süre boyunca korkunç yan etkiler (akut toksik karaciğer zehirlenmesi, böbrek yetmezliği, beyin kanaması, peritonitte iç kanama, solunum bozukluğu, hemofili) görülür. Küçük dozlar karaciğerde hasara neden olur. Kaza sonucu ölümler sık görülür. Ölümcül hasar vermesinden önce nadiren de olsa kusma, bulantı görülür.
Uyku Tabletleri Bu ilaçlar ileride amobarbital, butobarbital, diazepam, flurazepam, glutethimide, kloral hidrat, hidromorfon, meprobatame, metiprilon meperidin, metadon, morfin, orfenadrin, fenobarbital başlıkları altında incelenecektir.
Alkol (tercihen saf alkol)Doz: ½ litre votka, eşdeğerde alkol içeren içecekler. Kişiden kişiye değişir.
Süre: 8 saat civarında.
Bulunabilirliği: Kolay.
Kesinlik: Güvenilmez.
Not: Kurban ölmeden kurtarılırsa kalıcı karaciğer ve böbrek hasarları oluşur. Tümünü aynı zamanda mümkün olduğunca hızla içmek gerekir. Doz kuşkuludur. Saf alkolü koca yudumlarla almak etkilidir. Ama daha nahoş bir yöntem de enjekte etmektir. Doz, kişinin alkole olan direncine, karaciğerinin durumuna göre etki gösterir.
Saf alkolün öldürücü dozu standart bir yetiişkinde 300-400 ml’dir. % 40 dereceli içeceklerde bu miktar 750-1000 ml’dir. Aşırı dozdan ölümün dışında, baygınken kusarak boğulmak da ölüme sebebiyet verebilir. Sürekli kullanımı kronik karaciğer hastalıklarına sebep olur. Alkol diğer ilaçların erimesine yardımcı olur. Açıkçası tavsiye edilen içilmesi değil, ilaçların eritilmesinde kullanılmasıdır.
SuDoz: 14 litre dolaylarında
Süre: 12 Saat ?
Bulunabilirliği: Her yerde
Kesinlik: Bilinmiyor
Not: Metod vücuttaki tuzun tamamının ozmotik basınç yüzünden hücreler patlayana dek suda erimesi esasına dayanır. O halde ölene kadar içmeye devam etmek gerekir. Kullanışsız bir yöntemdir. Krampa neden olduğuna dair raporlar da vardır.
Temizleyiciler ve diğer Korosif maddeler (Lavabo açıcı)Doz: Bir şişe (1 litre veya yarım litre)
Süre: Saatler veya günler
Bulunabilirliği: Kolaylıkla bulunur
Kesinlik: Değişken
Not: Mide aşındığında korkunç derecede acı verici olabilir. Midedeki Ph oranının düzensizleşmesine bağlı olarak mide çeperi delinir ve diğer iç organlara zarar verir. Çamaşır suyu içtikten sonra acıdan kendini pencereden aşağı atan insanlar vardır.
Insulin (enjekte)Doz: Bilinmiyor
Süre: Ölüm saatler ve günler alabilir.
Bulunabilirliği: Şeker hastası veya doktor değilseniz elde edilmesi zor.
Kesinlik: Orta karar.
Not: Başarılı sonuç vermesi varsayılır. (insulin şoku tedavisi kimi psikiatrik hastaların tedavisinde kullanılır.)
Petrol (akciğerlere enjekte edilerek)Doz: 20 ml
Süre: Saniyeler ile dakikalar arası sürer
Bulunabilirlik: Yaygın
Kesinlik: Dozdan emin değilim ancak doğru şekilde yapılırsa oldukça yüksek.
Not: Deri üzerinde LPG de kullanılabilir. (propan/ butan). Propan ve bütan gazları deriden içeri sızacak kadar hafif ve ince molekül yapısına sahiptir. Propan dolu bir kovaya elinizi batırdıktan sonra ne kadar süreyle içerde tutabileceğinizi bir deneyin.
Reçine /Metil Salisit (akciğerlere enjekte)Doz: Muhtemelen petrol gibi 20 ml.
Süre: Bilinmiyor
Bulunabilirliği: konsantre halde bulunamaz.
Kesinlik: Bilinmiyor
Not: Bu madde hakkında bir şey söyleyecek kadar yeterli bilgi bulunmamaktadır. Normal kullanımı halinde aspirin etkisi yaptığı biliniyor.
Böcek İlacıDoz: En azından birkaç şişe
Süre: 2 ila 3 saat arası
Bulunabilirliği: Bahçe malzemeleri satan her dükkanda bulunabilir.
Kesinlik: Çok da iyi değil.
Not: Tavsiye edilmiyor. Çoğu böcek öldürücü farelerde bile öldürücü etki yapmıyor.
Alüminyum Fosfat bazlı Fosfin gazı (ALP)Doz: Tek bir 3 gramlık tablet (bu bile 10 kişiyi öldürmeye yeterlidir)
Süre: 2 saat civarı
Bulunabilirliği: Zor. Hindistan’da kullanılıyor. Karaborsa dışında elde edilmesi zor.
Kesinlik: Tıbbi yardım olmadığı takdirde çok iyi.
Not: Bu, Hint köylerinde intihar etmek için yaygın olarak kullanılan bir yoldur. Bilinen bir antidotu yok. Midedeki hidroklorik asitle tepkimeye giren ALP fosfin gazı oluşturur. Bir süre kustuktan sonra kurban bilincini yitirir. Kurtulan az sayıda kurban gazın etkisinin kullanım şekli ve ömrüne göre düştüğünü göstermektedir. Bu yöntem bulunabilirliğinin olmaması ve kimi kötü komplikasyonlara yol açtığı için tercih edilmemelidir.
Fare ZehriDoz: Bilinmiyor
Süre: birkaç saat içinde kısmi zarar, birkaç gün içinde de kesin ölüm.
Bulunabilirliği: Yüksek
Kesinlik: çok az kimse yeterli doz alabilir. Birçok kimse ise tedavi edilebilmekte.
Not: Bu da kötü sonuçlar doğuran bir başka zehirdir. Özellikle Paracetamol/ Acetylminopren le birlikte kullanımı etkilidir. Beyin kanamasına neden olur.doktorların elinden gelen bir şey yoktur. Tek yapabildikleri yoğun bakım odasında sizi acı içinde ölüme terk etmektir.
KafeinDoz: 20 gram
Süre: Bilinmiyor
Bulunabilirlik: Kafein tabletleri eczanelerde marketlerde bile satılmakta artık.
Kesinlik: Bilinmiyor
Not: Bu konuda da fazla bilgimiz yok. Tek bildiğim bir fincan kahve içinde 200 mg kadar kafein olduğu.
Potasyum Klorid (KCl)Doz: Kesin değil (20 cc ile başlayın)
Süre: Birkaç saniye de sürebilir, dakikalarca da.
Bulunabilirliği: Yaygın olarak kullanımda.
Kesinlik: Çok az kimse uygun dozu ayarlayabilir.
Not: Acı verici bir kalp krizine yol açar. Görevliler bunun bir intihar mı yoksa kalp krizi mi olduğunu kolay kolay ayırt edemezler. Kandaki aşırı potasyum beyin sinyallerini engeller ve kaslar ve kaslarla sinirlerin felç olmasına yol açar. Kalbe ulaştığında ise kalp durur.
Nitrojen GazıDoz: En azından birkaç litre.
Süre: Dakikalar içinde.
Bulunabilirliği: Kaynak malzemeleri satan dükkanlardan edinilebilir.
Kesinlik: kesindir
Not: Bu esas olarak boğulmanın bir çeşidi olmakla birlikte oksijen yokluğundan kaynaklanan boğulmalardan daha iyidir.

Nitrius OxidDoz: Bilinmiyor
Süre: Birkaç dakika
Bulunabilirliği: Dişçiler bundan kullanmakta.
Kesinlik: Orta karar.
Not: Kendinizi kahkaha gazıyla boğmak. Hoş olabilir.
Karbon Monoksid (CO)Doz: % 5 yoğunlukta gaz.
Süre: gazın yoğunluğuna göre değişiyor.
Bulunabilirliği: arabanızın egzozundan bir boruyla gazı içeri alın.
Kesinlik: Kurtarılmadığınız sürece emin bir yol.
Not: Beyinde hasar oluşmasına neden olur.
Aynı şeyi lodoslu havada soba yakarak da deneyebilirsiniz.
Klorin gazıDoz: Bilinmiyor
Süre: Bilinmiyor
Bulunabilirliği: Ülkeden ülkeye değişiyor.
Kesinlik: çok iyi.
Not: Bu gaz 1. Dünya Savaşında siperlerde kullanıldı ve epey can sıkıcı manzaralar ortaya çıkmasına sebep oldu. Akciğerleri yaktığı söyleniyor.
HidrazinDoz: Reaksiyonda elde edildiği kadar.
Süre: Bilinmiyor. Tahminen iki hafta.
Bulunabilirliği: Bir şişe amonyak ve çamaşır suyu.
Kesinlik: Bilinmiyor
KloroformDoz: Bilinmiyor. Bezin üzerine boşaltıverin.
Süre: Muhtemelen birkaç dakika.
Bulunabilirliği: Bilinmiyor.
Kesinlik: Çok iyi.
Not: Bezi ağzınızın üstüne koyarsanız kısa süre sonra bayılırsınız. Gazı baygın haldeyken ciğerlerinize almaya devam ederseniz ölüm kesindir.
BİTKİLER
Dijitalis (Morçiçekli Yüksükotu, Digitalis Purpurea)Doz: Bilinmiyor
Sure: Bilinmiyor
Bulunabilirliği: Morçiçekli yüksükotu'ndan estre edilerek
Kesinlik: Kusma sebebi ile kötü.
Not: Kalp krizine yol açabilir. Semptomlar: bulantı, kusma, karin ağrısı, ishal, baş ağrısı ve nabızda düzensizlik ve yavaşlama. Ayrıca bazen titreme, konvulsiyon, deliryum ve halusinasyonlara neden olabilir. Öldürücü miktarı almak zordur çünkü kusma sonucu çoğu dışarı atılır.

Porsuk Ağacı [Taxus Baccata, İngiliz Yew'i (?)]Doz: bilinmiyor
Süre: Çok seri olabilir (dakikalar), genel olarak 3-4 gün.
Bulunabilirliği: Birlesik Krallik'ta yabani olarak yetişir (yurdumuzda da Trakya dağları ve kuzey Anadolu dağları boyunca toroslarda yetişir).
Kesinlik: Kesin değil, yeterince yerseniz iyi.
Not: Bitkinin tüm kısımları - meyvesinin taze kırmızı kısmı hariç - zehir taşır. Tohumlar zehirlidir, eğer meyveleri yiyorsanız, çiğneyiniz.
Semptomlar: bulantı, karın ağrısı, koma, ölüm. Ölüm bitkinin yeterli miktar yenilmesinin hemen ardından aniden gelişen kalp krizi seklindedir. Eğer kalp krizi görülmezse, muhtemelen kurtulursunuz. Ara sıra ölüme neden olan ani düşüşe letarji, titreme, sersemleme, üşüme, gözbebeklerinde genişleme, nabızda hızlanma ve ardından yavaşlama ve konvulsiyonlar eşlik edebilir. Bu cinsteki diğer türlerin de eşit derecede zehirli oldukları söylenilmektedir. Lütfen "genel olarak bitkiler" kısmına bakiniz.
Mezerein, Defne Toksini (Mezereon, AKA Daphne Mezereum, AKA D. Laureola)Doz: "çok az". Muhtemelen 10 veya daha fazla tohum
Süre: bilinmiyor
Bulunabilirlik: Bahçe bitkisi. Tohumlar kısmen zehirlidir.
Kesinlik: Bilinmiyor, dozu sorgulanabilir.
Not: Meyvelerin tadı acıdır ama ölümle sonuçlanması için çok az yemeniz yeterlidir.
Semptomlar: Ağızda yanma, bulantı, kusma, karin ağrısı, diyare, güçsüzlük, dezorientasyon, konvulsiyonlar ve takiben ölüm. Tohumlar zehirlere zarar vermeden kurutulabilir. Bu bitkiyi Rosaceae familyasindaki Prunus genus defne ağacı ile karıştırmayın. "Genel olarak bitkiler" bölümüne bakiniz.
Atropin (Atropa Belladonna AKA Guzel Avratotu. Ayrica patates meyvelerinde)Doz: Çocuklarda 5 meyve.. yetişkinlerde belki 30?
Süre: 6 - 24 saat
Bulunabilirliği: patates ailesinden bazı bitkilerin meyvelerinde.
Kesinlik: bilinmiyor, muhtemelen doza bağımlıdır.
Notlar: Atropa Belladonna hiyosiyamin ve hiyozin (skopolamin) içerir. Semptomlar: ağız kuruluğu, yüzde kızarma, gözbebeklerinde genişleme, nabızda artış. Olası nefes almada zorluk, kabızlık, konvulsiyonlar, halusinasyonlar ve koma. AB sıklıkla, zehirli olmayan diğer türler ile karıştırılır. Meyveler AB'de siyah, diğerlerinde ise kırmızıdır. Ayrıca, gerçek ölümcül bitkide çiçekler daha geniştir (1.2'de). Olgunlaşmamış ölümcül Nightshade meyvelerinde, patates meyvelerinde, ve bu familyaya ait (ki bir Solanaceae'dir) diğer bitkilerin meyvelerinde (domates de değil tabi ki!) bulunur ama siz AB'yi tercih edin. "Genel olarak bitkiler" bölümüne bakin.
Zakkum (Nerium Oleander. Dijitalis'e benzer zehir)
Doz: Bilinmiyor ancak oldukça az miktarlarda.
Sure: Bilinmiyor.
Bulunabilirliği: Bitkinin yapraklarında ve odununda. Bahçeden temin edinilebilir.
Kesinlik: bilinmiyor.
Notlar: Bitkinin odununun ateşte yakılarak kullanımı, yapraklarından ise çay demlenmesi ölümle sonuçlanır. Birkaç saat içerisinde karin ağrısı, bulantı, kusma, kanlı ishal, nabızda hızlanma ve görsel etkiler görülür. Daha sonra nabız yavaşlayıp düzensizleşir, kan basıncında (tansiyonda) düşüş görülür ve bu durumu kalp yetmezliği takip eder. "Genel olarak bitkiler" bölümüne bakiniz.
Köygöçüren (Amanita phalloides )Doz: Küçük bir parçası öldürebilir. Ama yine de 1-2 tanesinin yenmesi önerilir.
Süre: Bir hafta dolaylarında.
Bulunabilirliği: Neye benzediğini bilmek gerekir. Diğer türlere çok benzer.
Kesinlik: Tıbbi yardım olmadığı hallerde kesindir.
Not: Zehirli Amanita mantarı ile zehirlenmede ilk semptomplar 4 ila 12 saat sonra görülmeye başlanır. Bu noktada kanlı kusmuk, sancı, ve diyare görülür. Bunu 3-4 günlük bir mola süresi takip eder. Bu aşama iyileşme anlamına kesinlikle gelmez. Karaciğer ve böbreklerde hasar devam eder ve periyot karaciğer ve böbrek yetmezliğiyle son bulur. Kurbanın ölmesi 4 gün ile 1 hafta arasını bulur.
Hint Yağı ( Ricinus Communis)Doz: Çekirdeklerinden birinin yenmesi yeterlidir.Ancak yine de kesin olması için 10 tane alın.
Süre: 3 ila 5 gün arası.
Bulunabilirliği: Hint Yağı ağacının çekirdeklerinden elde edilir.
Kesinlik: Çekirdeklerin ihtiva ettiği zehre bağlıdır. Saf Ricin öldürücüdür.
Not: Semptomlar dayanılmaz bir acı, kusma ve kanlı diyare ile başlar. İdrar azalması ve kan basıncında düşme görülür. Tedavi ile 10 kadar çekirdek yemiş insanların hayatta kaldığına dikkat edilmelidir. Yine de tıbbi yardım olmadan öldürücü doz bundan daha azdır. 3-5 gün sonra iyileşme belirtileri görülür. Hayati tehlike geçer. Ricin en kuvvetli toksinlerden biri olarak kabul edilmektedir.
Colchicin ( sonbahar Çiğdemi, Acetyltrimethylcolchicinic acid)Doz: 7 mg ile 60 mg arası değişir.
Süre: Semptomlar 4 saat sonra başlar ve 4 gün sonra ölümle sonuçlanır.
Bulunabilirlik: Bahçelerde ve kırlarda kolayca bulunur.
Kesinlik: Kesin.
Not: Colchicum Automnale-gloriosa Superba’nın bir çiçeği 12 mg kadar zehir taşır. Beş tane çiçek yeterli dozu içerir. 20 gramlık yumrularında 60 mg kadar zehir bulunur. Tek bir tohumu 3,5 mg kadar içerir ki bu da 18 tohumda maksimum dozun alınabileceği anlamına gelir. Kan damarlarına ve sinir sistemine ağır hasar verir ve hücre bölünmesini durdurur. Acı verip vermediği bilinmemekte ama sinir sisteminde yaptığı ağır tahribat bu konuda kuşku uyandırmaktadır. Bana gelince ben bitkinin içerdiği asidin adını seviyorum!
Aconitine ( Kurtboğan- aconitum napellus)Doz: “Birkaç” gram.
Süre: 10 dakika. En fazla birkaç saat.
Bulunabilirliği: Bahçe bitkisi. Her yerde bulunur.
Kesinlik: Bilinmiyor. Hastanede tedavi edilebilir.
Not: Zehir bitkinin olgunlaşmamış meyvelerinde ve köklerinde yoğunlaşmıştır. Kış boyu kökler zehri biriktirir. Semptomlar zehrin alınmasından bir saat sonra kendini göstermeye başlar. Yanma hissi, üşüme, terleme. Daha sonra baygınlık, kusma ve diyare gelir. Son olarak ise nabız yavaşlar, kurban nöbet geçirmeye başlar ve komaya girer. 2 saat sonra da ölür. Zehir, kalp krizi neticesinde öldürür ve çok can yakıcıdır.
Su Baldıranı (Cicuta Virosa)Doz: Birkaç ısırık ciddi zehirlenmelere ve ölüme yol açar.
Süre: Birkaç saat belki biraz daha fazlası.
Bulunabilirliği: Kuzey bölgelerinde özellikle Zonguldak çevresinde görülür.
Kesinlik: İyi.
Not: Zehrin en kuvvetli olduğu kısmı yer altında kalan sarı bölgesidir. Semptomlar yarım saat en geç bir saat içinde görülmeye başlanır. Ağız yanar, tükürük salgılanır, yüz kızarması, bulantı, kusma, baş dönmesi, gözbebeklerinde büyüme olur. Kaslar da gevşeme ve istem dışı kasılma, soluma güçlüğü devamında da şuur kaybı ve ölüm görülür.
Baldıran Otu (Hemlock Conium Maculatum)Doz: Bilinmiyor
Süre: Bilinmiyor
Bulunabilirliği: Kolay
Kesinliği: Bilinmiyor
Not: Baldıran adıyla bilinen çok sayıda bitki vardır. Bunlardan bazıları zehirli bile değildir. Semptomlar 15 dakika ile 2 saat arasında görülmeye başlanır. Damakta yanma ve kuruluk, kaslarda yorgunluk sonu felce giden solunum yetmezliği. Bazen göz bebeklerinde büyüme, kusma, diyare, kasılma ve şuur kaybı da görülür. Hamile kadınlarda sakat doğumlara sebep olabilir. Socrates’in aldığı söylenen bitki budur.
Oenanthetoxin (Oenanthe Eroeata)Doz: Çok zehirlidir çok küçük miktarda bile öldürücüdür.
Süre: 2 ile 12 saat arası.
Bulunabilirliği: Taşlık ve nemli arazilerde yetişir.
Kesinlik: Doğru bitkiyi bulduysanız kesin.
Not: Yumrusu bitkinin kalanının tümünden daha fazla zehre sahiptir. Kış ve baharın ilk aylarında bitkinin bünyesindeki zehir en yüksek düzeydedir. Pişirebilir veya kurutulabilir. Semptomlar 1 veya 2 saatte görülmeye başlanır. Bulantı, tükrük salgısında artma, kusma, diyare, terleme, bacaklarda güçsüzlük, gözbebeklerinde büyüme. Daha sonra şuur kaybı ve kasılmalar içinde ölüm gerçekleşir. Baldıran ile aynı familyaya üyedir.
Genel olarak bitkiler (Baldıran, Dijitalis, Zakkum)Doz:
Süre:
Bulunabilirliği: Bahçe ve kırlarda
Kesinlik: Kuşkulu
Not: Bitki zehirlenmesi sonucu ölümlerde en çok duyduğum şey riskli ve acılı olduğu. Bulantı, kusma, kramp ve kanlı diyare gibi semptomlar insanı caydırabilir. Sonuç olarak zehirli bitkiler güvenilmez ve acı verici araçlardır. Ne kadar ümitsizlik içinde olursanız olun, bunu aklınıza bile getirmeyin.
NikotinDoz: 100 gram tütünden 40-60 mg saf nikotin elde edilir.
Süre: Birkaç saat. Koma hali bundan da önce gelir. Doz arttıkça süre azalır.
Bulunabilirliği: kolayca elde edilir.
Kesinlik: Oldukça kesin. Yeter ki doz fazla tutulsun.
Not: 100 gram tütünü birkaç gün suda bekletin. Sonuçta posayı çıkardığınızda kahverengi renkli bir karışım elde edersiniz. Bu karışımı süzdüğünüzde iki çay kaşığı koyu kahverengi bir sıvı çıkar. Bunu yatmadan önce içkinize karıştırın ve bir daha hiç uyanmayın. Bir iddiaya göre 150 mg saf nikotin saniyeler içinde öldürücü etki yapar. Diğer zehirli bitkilerin yan etkilerine benzer yan etkiler ortaya çıkar. Sigara içen kişiler dozu daha yüksek tutmalıdır.
Demir (diet hapları)Doz: Bilinmiyor
Süre: Bilinmiyor
Bulunabilirliği: Sağlıklı yiyecek satan mağaza ve eczanelerde.
Kesinlik: İyi
Not: Demir hapları ölüme yol açar. Midede oksitlenir ve mide çeperini delerler. Bu şekilde literatüre sadece İngiltere’de bir kadın geçmekle beraber ne kadar hap aldığı belli değildir.
KokainDoz: 20-25 gram
Süre: 2-3 saat
Bulunabilirliği: zor
Kesinlik: Bilinmiyor
Not: Polis baskınında 20 gram kadarını yutan bir satıcının kalp krizi sonucu 2 saat sonra ölmesi dışında çok belirgin örnekler yoktur. Buna karşın kokainin aşırı dozu acı vericidir ve paranoyaya sebep olur.
LCD (Lysergic acid diethylamide)Doz: Ne kadar alabilirseniz
Süre: Asla
Bulunabilirliği: İstanbul’da kolay
Kesinlik: Ölümcül değildir.
Not: LCD aşırı dozdan öldürmez. Normal dozdan binlerce kat fazlasını alırsanız psikotik davranışlar gösterebilirsiniz, ama zaten bu büyüklükte bir dozu almak için zaten insanın aklını kaçırmış olması gerekir. Bir diğer uyarı ise, normal doz bile alınsa, depresif bir ruh halindeyseniz, içinde bulunduğunuz çöküntü halini yoğunlaştıracaktır. Bu şeyle kendinizi öldürmenin tek yolu 2 tonluk LCD’yi kendi üstünüze düşürmektir.
EroinDoz: 120 ila 500 mg arası.
Süre: Kesin değil.
Bulunabilirliği: Yakınızdaki herhangi bir torbacıdan edinilebilir.
Kesinlik: Bilinmiyor.
Not: Alkolle birlikte alın, alkol ve eroin karışımı ikisinin tek başına yaptığından daha fazla etki yapar.
RotenonDoz: Çok az, siyanürle benzer miktarda.
Süre: Doza göre değişir
Bulunabilirliği: Son derece zor.
Kesinlik: Yüksek.
Not: Rotenon mikrobiyologlar tarafından tehlikeli bakteri kültürlerini öldürmekte kullanılır. Son derece zehirlidir.
Cıva (Tuz veya solusyon)Doz: Tuz halinde 1 gram.
Süre: Bilinmiyor
Bulunabilirliği: Bilinmiyor.
Kesinlik: Kesinlikle İyi.
Not: Yaygın kanının aksine saf cıva zehirli değildir. Çözülebilir tuzları ise hangisini kullanırsanız kullanın fark etmez. Öldürücüdür.
Amobarbital (amital, Stadadorm,etamil)Doz: 45 gram, 90 adet 50 mg’lık tablet.
Süre: 5-15 dakika arasında bilinç kaybı, 20-50 dakikada kesin ölüm.
Bulunabilirliği: Reçete gerektirir.
Kesinlik: Değişken.
Not: Daha etkili bir yöntem olarak ilaçla beraber plastik bir torba ve lastik kullanın. Alkol etkisini hızlandırır ve güçlendirir. İlaçları yutmadan 10 dakika önce antihistamin almayı unutmayın. Bir kısmını aç karnına yutun. Daha sonra da içecek veya yiyeceklere karıştırdığınız kalan dozu alın.
Butabarbital (Ethnor, butisol secbutobarbitin)Doz: 3 gram, 30 mg’lık tabletlerden 100 adet
Süre: 5-15 dakika arası bilinç yitimi, 20-50 dakika arasında kesin ölüm.
Bulunabilirliği: Reçete gerektirir.
Kesinlik: Çok güvenilir bir yöntem.
Not: Plastik torba ve lastik bant kullanın. Boş midede alkol veya antihistamin iyi sonuçlar verir.
Kodein (Aspirin ile karıştırın. Empirin de aynı işi görür)Doz: 2,4 gram 30 mg’lık tabletlerden 80 tane
Süre: 5-15 dakika arasında bilinç yitimi 20-50 dakika arasında kesin ölüm
Bulunabilirliği: Reçete gerektirir.
Kesinlik: Plastik torba ve lastik bant ile kesin.
Not: alkol ve antihistamin kullanılması tavsiye edilir. İnsanlar bu ilaca karşı bağışıklık kazanabilirler. Bu durumda ilaç etkisini yitirir.
Diazepam ( Valium, apozepam)Doz: 500 mg, 5 mg’lık tabletlerden 100 adet
Süre: Belirsiz
Bulunabilirliği: Reçete gerektirir.
Kesinlik: Güvenilmez. Alkol veya diğer ilaçlarla beraber kullanın.
Not: Valium tek başına işe yaramaz. Diğer ilaçlarla veya alkolle karıştırın.
Flurozepam (Dalmadorm, Niotal)Doz: 3 gram 30 mg’lık tabletlerden 100 tane.
Süre: Belirsiz
Bulunabilirliği: Reçete Gerektirir.
Kesinlik: Güvenilir değil. Başka şeylerle karıştırın.
Gluthethimid (Doriden, glimid)Doz: 24 gram, 500 mg lık tabletlerden 48 adet.
Süre: Bilinmiyor
Bulunabilirliği: Reçete Gerektirir.
Kesinlik: güvenilir değil. Başka şeylerle karışık kullanılmalı.
Cloral Hidrat (chlorotex, somnox)Doz: 10 gramdan fazla 20 kadar 500 mg’lık tablet.
Süre: Bilinmiyor
Bulunabilirliği: Reçete Gerektirir.
Kesinlik: Güvenilmez.
Hidromorfin (dilaudid, pentagon) Doz: 100-200 mg. 2 mg’lık tabletlerde 50-100 arası.
Süre: 5-10 dakikada şuur kaybı. 20-50 dakikada öldürür.
Bulunabilirlik: Reçete gerektirir.
Kesinlik: Çok kesin.
Not: Uzun süre kullananların direnci olabilir.
Meprobamat (equanil)Doz: 45 gram. 112 adet 400 mg’lık tabletler iş görür.
Süre: Bilinmiyor
Bulunabilirliği: Reçete gerektirir.
Kesinlik: Güvenilir değil.
Not: Kendi başına yeterli olmayabilir. Başka şeylerle birlikte kullanın.
Methyprylon (noludar)Doz: 15 gram. 50 adet 300 mg’lık tablet.
Süre: Bilinmiyor
Bulunabilirliği: Reçete gerektirir.
Kesinlik: Güvenilir değil.
Not: Alkol veya başka ilaçlarla beraber alınmalı.
Meperidine (pethidine, demerol, dolantin)Doz: 3,6 gram. 72 tane 50 mg’lık tablet.
Süre: 5 ila 15 dakika arasında şuur yitimi, 20 ile 50 dakika sonunda da ölüm.
Bulunabilirliği: Reçete gerektirir
Kesinlik: oldukça emin bir ilaçtır.
Not: Uzun süre kullananlar ilaca bağışıklık kazanır ve etkisini yitirir.
Metadon (dolophin, adanon)Doz: 300 mg. 60 adet 5 mg’lık tablet.
Süre: 5 ila 15 dakika arasında şuur kaybı. 20 ile 50 dakika arasında kesin ölüm.
Bulunabilirliği: Reçete gerektirir.
Kesinlik: Yüksek.
Not: Tek başına oldukça kuvvetli bir ilaçtır. Fakat uzun dönem kullananlarda bağışıklık görülür.
Morfin Doz: 200 mg. 15 adet 15 mg’lık tablet.
Süre: 15 dakikada bilinç yitimi ve 50 dakika içinde kesin ölüm.
Bulunabilirliği: Reçete gerektirir.
Kesinlik: Oldukça yüksek.
Not: Uzun süre kullananlarda direnç görülebilir. Uygun dozu bulana dek denemek gerekir.
Phenobarbital (luminal, fenical)Doz: 4,5 gram. 150 adet 30 mg’lık tablet.
Süre: Bilinmiyor.
Bulunabilirliği: Reçete gerektirir.
Kesinlik: Güvenilir
Not: tek başına etkili değil. Başka ilaçlarla karışık kullanılmalı.
Secobarbital (seconal, immenox, dormona, secogen, verberax)Doz: 4,5 gram. 100 mg’lık tabletlerden 45 tane.
Süre: 5 dakika içinde şuur kaybı ve 20 dakika ile 50 dakika arasında ölüm.
Bulunabilirliği: Reçete gerektirir.
Kesinlik: Oldukça yüksek
Not: Vesperax favorilerimden biridir.
Propoxyphen (darvon, abalgin, depronal)Doz: 2 gram. 65 mg’lık tabletlerden 30 adet.
Süre: bir saat içinde kesin ölüm. Bilinç kaybı gerçekleşmez.
Bulunabilirliği: Reçete gerektirir.
Kesinlik: çok kesin.
Not: Bilinçli bir ölüm isteyenlere tek önerebileceğim.
Pentobarbital (nembutal, varbrital)Doz: 3 gram, 100 mg’lık tabletlerden 30 tane.
Süre: 5 dakika içinde bilinç kaybı 20 dakikada ölüm.
Bulunabilirliği: Reçete gerektirir.
Kesinlik: Oldukça yüksek.


not: alntıdır simdilik bulabildiklerim bunlar sizde bildiklerinizi denedikleriizi gönderebilirsiniz